Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren (webstatistieken).

Strategie

De strategie van Catom richt zich op zowel autonome groei als groei door acquisities; de zogenoemde buy and build strategie.

Catom voorziet substantiële verschuivingen in het downstream segment van de Nederlandse oliemarkt. Grote oliemaatschappijen zoals Shell, Exxon, Total en BP, de zogenaamde “majors” richten zich meer en meer op de upstream activiteiten (de exploratie en productie van olie) en zoeken naar mogelijkheden om de downstream activiteiten (marketing, distributie en verkoop) af te stoten. Het naar de beurs brengen of verkopen van de downstream activiteiten zijn de meest voor de hand liggende scenario’s. In die consolidatieslag wil Catom  een actieve rol spelen. Catom heeft vooral belangstelling voor handel-, verkoop en distributieactiviteiten en de benzinestations.

De herschikking van de downstream markt zal zich naar verwachting de komende jaren ook in Nederland voltrekken. Catom ziet daarom in de komende jaren veel mogelijkheden voor groei en kansen voor verder overnames in de Nederlandse markt.

Voor elk van de drie kernactiviteiten waarin de onderneming actief is wordt een toegespitste strategie gevolgd die past bij de specifieke marktomstandigheden binnen dat segment.

Bekijk ook onze Missie & Visie